facebook

За відмову від евакуації дітей позбавлятимуть батьківських прав

За відмову від евакуації дітей позбавлятимуть батьківських прав

Інформує Всеосвіта.

Відмовляючись від обов’язкової евакуації, батьки чи патронатні вихователі наражають дітей на небезпеку бути вивезеними чи вбитими російськими окупантами.
В Україні позбавлятимуть батьківського піклування над дітьми за відмову від обов’язкової евакуації.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Кабінет міністрів підтримав відповідну ініціативу МінТОТ. Якщо опікуни відмовляться евакуюватися, уряд доручить виховання більш відповідальним людям — у безпечних регіонах, куди відправлять малечу.

Сім’ї, а також патронатні вихователі та дитячі будинки, які виховують прийомних дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування, можуть втратити право піклуватися про них, якщо наражають своїх вихованців на великий ризик і відмовляються від обов’язкової евакуації, — йдеться у повідомленні.

Установи чи вихователів визначатиме Нацсоцслужба — на підставі інформації місцевих держадміністрацій, органів місцевого самоврядування про наявність у згаданих районах прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей патронатних вихователів, установ, де передбачається цілодобове перебування дітей.

За даними віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, за час повномасштабної агресії росія депортувала на свою територію 1,2 млн українців, у тому числі 240 тис. дітей.

Нагадаємо, росія «торгує» дітьми, вивезеними з тимчасово окупованих територій. Лише у російському Краснодарському краї віддали на «усиновлення» понад тисячу українських дітей. Щоб росіяни жвавіше відгукувалися на «усиновлення» незаконно вивезених з України дітей, їм пропонують «одноразову виплату материнського капіталу та держдопомогу».

Джерело.


Повернутись вверх