facebook

У школах щоденно проводитимуть хвилину мовчання

У школах щоденно проводитимуть хвилину мовчання

Щоденно о 9 годині 00 хвилин має проводитись загальнонаціональна хвилина мовчання

У закладах освіти щоденно о 9 годині 00 хвилин має проводитись загальнонаціональна хвилина мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Про це йдеться у рекомендаціях Міністерства освіти і науки щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у школах у 2022/23 навчальному році, якими також визначено структуру навчального року.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України про початок навчального року, освітній процес розпочнеться у День знань 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року.

Також на період тривалості воєнного стану призупиняється дія положення в частині тривалості освітнього процесу. 2022/2023 навчальний рік може тривати більше або менше 175 днів.

Тривалість та структура навчального року визначатиметься закладом освіти з урахуванням навчального часу на проведення державної підсумкової атестації, навчальної практики, додаткових консультацій для усунення прогалин у навчанні тощо.

Окрім того, педагогічною радою закладу освіти визначаються також тривалість навчального тижня (п’ять чи шість днів), занять та відпочинку.

Чтайте також:  "Маніпуляція вдалась": українська вчителька на прикладі історії про хлопчика і сік пояснила, як треба виховувати дітей

Джерело.


Повернутись вверх