facebook

«Ніхто не гарантує, що не “прилетить” у школу» — поліція

«Ніхто не гарантує, що не “прилетить” у школу» — поліція

Інформує Всеосвіта.

З точки зору якості освіти офлайн-навчання краще, але в умовах російської агресії треба бути надто обережним і зваженим.
75% київських шкіл готові до навчання в режимі офлайн.

Про це заявив керівник Головного управління Національної поліції Києва Іван Виговський в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

На території Києва працюють майже тисячу навчальних закладів освіти державної власності — 422 школи та 540 дошкільних закладів. На сьогодні перевірили всі школи.

За тією інформацією, яка в мене є, 75% готові до навчання в режимі офлайн, — сказав Виговський.

Рішення про те, як відбуватиметься навчання, залишається за керівниками навчальних закладів.

Звісно, є певні ризики, що з урахуванням того, куди і як ворог б’є — ніхто не гарантує, що завтра не прилетить у школу. Це загалом не питання поліції. Але моя особиста думка, якщо ми говоримо безпосередньо про освіту дітей — то краще офлайн-навчання, а якщо говоримо про безпеку — то онлайн, — сказав поліціянт.

Як відомо, у столиці провели ревізію у 1063 приміщеннях комунальних закладів освіти. З них 323 не отримали дозвіл на відкриття з 1 вересня. Причина — відсутність якісних укриттів для педагогів і дітей на випадок оголошення повітряної тривоги.

Чтайте також:  У школах України з'явиться новий предмет: яку дисципліну вивчатимуть уже з 2025 року

740 приміщень освітніх закладів рекомендовані до відкриття, адже мають наявне укриття, — повідомили в КМДА.

Водночас, міський голова столиці Віталій Кличко раніше повідомляв, що для мирних мешканців міста додаткових сховищ будувати не будуть, бо відсутні кошти на такі цілі у міському бюджеті.

Нагадаємо, у Міносвіти наразі немає чіткої вимоги, що вчителі мають проводити уроки в підвалах. Директори шкіл і місцева влада можуть зменшити ризики для дітей і працівників, але не можуть загалом усунути небезпеку російських ударів.

Джерело.


Повернутись вверх