facebook

Потрібно цінувати вчительську працю і подвійне навантаження зобов’язує до подвійної оплати

“Потрібно цінувати вчительську працю і подвійне навантаження зобов’язує до подвійної оплати”: директор однієї зі шкіл Тернополя повідомила, що дистанційного навчання не буде

У Тернополі, через два тижні у закладах середньої освіти розпочнеться новий навчальний рік, ймовірно в очному форматі навчанні. Зараз Тернопільська ОДА проводить опитування, яким чином в області будуть проводити навчання у школах – офлайн, тобто в класах, чи онлайн.

Однак, батьки які не розуміють, що на них чекає вже менш, ніж за місяць, емоційно коментують події навколо майбутнього освітнього процесу.

Директор тернопільської ЗОШ №28 Лілія Вавринів повідомила, що дистанційну форму навчання організувати не зможуть, адже дуже великий об’єм роботи та й викладачам за це доплачувати не будуть.

“Якщо у школі не організована дистанційна форма навчання і батьки вирішили не вибирати очну форму навчання з першого вересня, то можна перейти на сімейну форму або екстернат. Ми не плануємо дистанційної форми. Лише очна, сімейна та екстернат. От саме, тому, що потрібно цінувати вчительську працю і подвійне навантаження зобов’язує до подвійної оплати”, — пише Лілія Вавринів.

За словами міського голови Тернополя, кожен з батьків буде писати відповідну заяву на ім’я керівника школи і приймати рішення щодо форми навчання своїх дітей. Тобто чи безпосередньо дитина буде навчатися в класі (в режимі офлайн), чи про те, що дитина навчається вдома за сімейною формою навчання. У більшості шкіл навчання буде комбіноване – і онлайн, і офлайн,бо багато шкіл не має відповідних укриттів, де можна сховати усіх учнів.

Чтайте також:  "Проводьте час якісно". Три приклади з життя, які спростовують популярний метод виховання дітей

Джерело.


Повернутись вверх