facebook

Думка батьків «не привід для знецінення» — освітній омбудсмен

Думка батьків «не привід для знецінення» — освітній омбудсмен

Інформує Всеосвіта.

Більшість батьків — 62,5% — обрали для власної дитини дистанційну форму здобуття освіти у новому навчальному році. Лише 13,8% усіх опитаних батьків обрали очне навчання.
Понад 50% батьків школярів констатують, що біля їхнього місця проживання немає спеціально обладнаного укриття. 25% ігнорують сигнал повітряної тривоги та не прямують в укриття.

Про це свідчать результати онлайн-опитування батьків учасників навчального процесу, яке проводила Служба освітнього омбудсмена Сергія Горбачова.

Згідно з даними опитування, майже три чверті батьків не готові до того, щоб з 1 вересня їхні діти навчалися очно. Тому, на думку омбудсмена, дуже важливо, де перебуватимуть учні під час дистанційних занять, коли пролунає сигнал повітряної тривоги.

Лише 34,4% опитаних батьків зазначили про наявність спеціально обладнаного укриття поблизу дому.

14,5% не володіють інформацією з цього приводу.

Під час повітряної тривоги до підвалу або бомбосховища йдуть 34,38% респондентів, а 40,16% — роблять це іноді.

Таке реагування батьків викликає певне занепокоєння, адже якщо значна кількість батьків із різних причин не реагує на небезпеку можливого потрапляння ракети та загрозу життю, це може позначатися і на поведінці та безпеці дітей, — коментує освітній омбудсмен.

Чтайте також:  "Іноді ми помиляємося, це не кінець, не злись на себе". Відео, як тато заспокоює доньку-підлітка, розчулило мережу

Проте, 43,9% опитаних батьків вважають, що найбезпечніше місце для навчання дитини — квартира чи будинок.

Як відомо, у Міносвіти розкритикували онлайн-опитування, яке проводила Служба освітнього омбудсмена.

Як результат, омбудсмен підкреслив, що результати опитування, проведеного його службою, не претендують на репрезентативність у масштабах всієї країни, але «це не може бути приводом для їхнього знецінення, оскільки вони відображають думку аудиторії, охопленої дослідженням і демонструють наявність важливих проблем».

Джерело.


Повернутись вверх