facebook

Особливо актуально під час війни: #stop_sexтинг – психологічна лінія підтримки для дітей та батьків, щоб уникнути онлайн-ризиків

Почала роботу безкоштовна консультаційна психологічна лінія, куди можуть звернутися по допомогу батьки, діти яких є постраждалими в інтернеті а також діти, що постраждали від онлайн-ризиків.

Час в мережі – це не тільки про розваги, спілкування та навчання. Часом це про загрози, які є зовсім поруч. Діти можуть легко втратити пильність та стати заручником неприємної ситуації, яка трапилась в мережі, особливо під час війни.

Багато родин залишились без роботи або фінансових збережень. Часом це може наштовхнути дітей до пошуку можливостей заробити “легкі гроші” в мережі, наприклад, через створення інтимного контенту чи допомогу окупантам за гроші. У ЗМІ все частіше з’являються новини про те, як правоохоронці виявляють випадки залучення дітей російськими військовими до протиправної діяльності через інтернет.

Однією із задач дорослих наразі є не лише офлайн-безпека дітей, а й онлайн-безпека. Саме тому команда освітнього проєкту #stop_sexтинг пропонує психологічні консультації для постраждалих від онлайн-ризиків.

якщо дитина зіштовхнулась в інтернеті з погрозами чи шантажем
вимаганням інтимних фото у дітей та підлітків
розповсюдженням приватних фото та відео неповнолітніх іншими користувачами
кібербулінг
Діти та батьки можуть напряму звернутися за допомогою на сайті, заповнити анкету та отримати психологічну підтримку спеціаліста #stop_sexтинг. Команда проєкту зв’яжеться з вами та разом ви оберете зручний час для 30-60 хв психологічної консультації. Консультації є конфіденційними та безкоштовними. Разом з психологом ви знайдете рішення кризової ситуації, а також створите алгоритм протидії схожих ризиків та захисту дитини в інтернеті.

Чтайте також:  У школах цього не показують: вчителька математики розкрила лайфхак для п'ятикласників, як навчитися швидко віднімати

Джерело.


Повернутись вверх