facebook

Офлайн чи онлайн навчання: Шкарлет

Офлайн чи онлайн навчання: Шкарлет

Інформує Всеосвіта.

Розклад занять та їхня тривалість визначає сам освітній заклад.
Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет розповів, що діти в Україні скучили за офлайн-навчанням, а також пояснив, за яких умов буде можливе поновлення такого формату.

У нас є регіони з більш напруженою військовою ситуацією, звісно, там ніколи не буде починатись освітній процес офлайн, якщо там не буде достатнього рівня безпеки. Під час сигналу повітряної тривоги діти мають направлятись до бомбосховищ, до укриття. Це теж є певною умовою початку освітнього процесу. Розклад занять та їхня тривалість визначає сам заклад, форма організації освітнього процесу буде визначатись у кожній громаді окремо, — сказав освітянин.

Окремо він додав, що очне навчання буде дозволене у тих закладах, що обладнані укриттями, які відповідають нормам ДСНС. Якщо укриття невелике, освітній процес може бути організований позмінно у розрахунку на кількість осіб, яка може заховатися в укритті. Під час сигналу повітряної тривоги навчальний процес переривається. Його можна буде продовжити у сховищі.

Нагадаємо, в умовах воєнного часу учителі мають сповіщати батьків про переміщення дітей до укриття при оголошенні сигналу тривоги.

Відповідна норма передбачена алгоритмом дій вчителів у разі увімкнення сигналів тривоги, що розроблений Міністерством освіти і науки на основі рекомендацій ДСНС.

Чтайте також:  Після впровадження реформи НУШ педагоги змінили методи викладання

Джерело.


Повернутись вверх