facebook

Школи вчитимуться у дві-три зміни: Гришина

Школи вчитимуться у дві-три зміни: Гришина

Інфомує Всеосвіта.

Заклади середньої освіти вчитимуться у дві-три зміни, залежно від кількості учнів і розмірів сховища.
З початку російського вторгнення в Україну близько 30 тисяч українських учителів переїхали за кордон.

Згідно з опитуванням Державної служби якості освіти, 87% вчителів, які перебувають за кордоном, планують повертатися в Україну, 14% із них — до початку навчального року, якщо в їхній школі відновлять очне навчання.

Про це нагадала членкиня комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Юлія Гришина.

Зараз освітяни повертатимуться до роботи активніше — у серпні складатимуть розклади. Адже школи вчитимуться у дві-три зміни, залежно від кількості учнів і розмірів сховища. Радянські побудови до 1980-х у більшості випадків мають великі підвали та укриття — там можна працювати в одну зміну. У більш сучасних школах переважно мають прості укриття менших розмірів, — повідомила нардепка.

Членкиня освітнього комітету ВР нагадала про нинішній виклик — забезпечити навчання на окупованих територіях. Варіант, який всім зрозумілий, — дистанційна форма. Але там проблема з інтернетом, плюс питання безпеки. Тому з якістю освіти в окупації будуть проблеми, але вона працюватиме, запевнила нардепка.

Чтайте також:  "Діти знають, хто їхній ворог". Молодий вчитель Руслан Циганков – про дружбу з учнями, проблеми освіти і прапор Росії...

Як відомо, студенти із тимчасово окупованих територій мають можливість дистанційно вступити та навчатися у приватних закладах України безкоштовно. Незважаючи на складну ситуацію, вже долучилися більш як 20 вищих навчальних закладів. Хто скільки може — стільки місць і надає. Студентам, які виїдуть з окупації, нададуть безкоштовний гуртожиток.

Джерело.


Повернутись вверх