facebook

Про кошти для облаштування укриттів у закладах освіти — Гришина

Про кошти для облаштування укриттів у закладах освіти — Гришина

Інфрмує Всеосвіта.

Рішення Кабміну про розблокування коштів надає можливість місцевим органам влади використовувати кошти на проведення капітальних ремонтів — зокрема, на облаштування сховищ та укриттів у закладах освіти.
Зараз в усіх областях України закінчується аудит шкіл, садочків, університетів на наявність безпечних умов навчання. Паралельно йде активна підготовка укриттів і сховищ, приведення їх у належні умови.

Як відомо, працювати офлайн зможуть лише ті заклади освіти, які відповідають безпековим вимогам. Перевірятиме кожен заклад спеціальна комісія, до якої увійдуть представники ДСНС, органів МВС, місцевої влади.

Про це нагадала експертка з питань освіти та науки, нардепка Юлія Гришина.

Вона констатувала, що до 1 вересня Україна не встигне підготувати всі 100% закладів освіти. Але поступово ситуація з укриттями покращуватиметься — і ті заклади, де з’являтимуться належні безпекові умови, зможуть розпочати очний освітній процес.

1 вересня — це виклик. Наше завдання сьогодні — забезпечити рівний доступ як до очної, так і до онлайн освіти для всіх дітей, залежно від їхніх побажань і можливостей, — наголосила нардепка.

Окрім того, вона додала, що неможливо порівняти безпекову ситуацію в Харкові та, наприклад, Ужгороді.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

В областях із підвищеною небезпекою буде виключно дистанційне навчання. Рішення про офлайн навчання буде прийматися окремо у кожному регіоні. І навіть якщо у місті відносно безпечно, але батьки не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вона зможе навчатися дистанційно, — акцентувала Гришина.

Через повномасштабну війну, яку веде росія проти України, в українських школах застосовуватимуться альтернативні формати навчання. У зв’язку з цим до 1 вересня батьки мають обрати форму освітнього процесу — офлайн чи онлайн, — за якою навчатиметься їхня дитина.


Повернутись вверх