facebook

Для очного навчання школа має бути безпечною, – МВС

З 1 вересня очне навчання в Україні може поновитися лише у тих освітніх закладах, які повністю відповідатимуть безпековим вимогам під час воєнного стану.

Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва під час прес-конференції в Укрінформі.

«За парти школярі зможуть повернутися, лише якщо буде дотримано всіх безпекових норм. Усі заклади освіти, які не будуть дотримуватися відповідних норм, не відновлять очне навчання», – зазначила речниця МВС.

Також вона зазначила, що органи місцевого самоврядування та центральні органи виконавчої влади отримали доручення щодо організації навчального процесу в умовах воєнного стану.

Зокрема, йдеться про проведення регулярних навчань з евакуації школярів до бомбосховищ, уроків безпеки, забезпечення умов для перебування учнів у бомбосховищах, а також створення можливості навчатися в укриттях.

Водночас працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій зобов’язано провести перевірку закладів освіти та прилеглих територій на наявність вибухонебезпечних предметів.

Окрім того, доручено забезпечити посилену охорону садочків, шкіл, вищих закладів освіти. Необхідно також забезпечити розвезення і супровід школярів до навчальних закладів у разі потреби.

Матвєєва уточнила, що рішення щодо форми навчання різні регіони або окремі навчальні заклади ухвалюватимуть самостійно.

Чтайте також:  Останній дзвоник 2024: коли почнуться і закінчаться літні канікули в Україні

Джерело.


Повернутись вверх