facebook

Експерт: Дистанційка може повністю замінити заочне навчання

Експерт: Дистанційка може повністю замінити заочне навчання

Вона може поставити під сумнів й необхідність існування філій навчальних закладів, яких в Україні сьогодні майже дві сотні.

Дистанційне навчання, з погляду технологій, дає можливість повністю відмовитися від моделі заочного здобуття вищої освіти “начитка лекцій у вересні — сесія у грудні — пустка між вереснем і груднем”, оскільки недостатня якість заочного навчання загальновідома, і на рівні держави потрібно узаконити відповідне рішення для всіх університетів одночасно. Про це у своєму матеріалі для ZN.UA”Що зміниться у вищій школі завдяки онлайн-освіті?”пише науковий співробітник Аналітичного центру “ОсвітАналітика” Київського університету імені Бориса Грінченка Євген Ніколаєв.

“Поряд із заочною освітою, завдяки онлайн-технологіям, втрачає сенс діяльність маленьких університетських філій у різних куточках України, основною ідеєю яких було наближення місця здобуття вищої освіти до місця проживання студента, а проблемою — сумніви у якості освіти”, – розповідає фахівець.

Ближче місце здобуття нових знань, ніж твій особистий комп’ютер, вигадати складно, пояснює Ніколаєв. В ЄДЕБО сьогодні відображено майже 200 таких закладів вищої освіти (не рахуючи фахових коледжів), що є філіями більших університетів.

 

Чтайте також:  Вступити стане легше, а частину ПТУ ліквідують: у МОН розкрили деталі реформи профільної середньої освіти

Джерело.


Повернутись вверх