facebook

Трагедія наших дітей, про яку ніхто не говорить. Я закликаю батьків, що піклуються про майбутнє своїх дітей, почути те, що я говорю

Трагедія наших дітей, про яку ніхто не говорить. Я закликаю батьків, що піклуються про майбутнє своїх дітей, почути те, що я говорю в цій статті.

Я працюю вчителькою початкових класів. Так люблю своїх малюків, вони мені вже стали наче рідні. Однак, мене дуже засмучує поведінка батьків. Так, саме дорослих! Ви навіть не уявляєте, як у мене серце стискається у грудях, коли проводжу батьківські збори.
Є у класі хлопчик, від з заможньої родини. Дорогі відпочинки закордоном, модні гаджети та гарний одяг. Словом, він взагалі не хвалько та чудово ладнає зі своїми однокласниками. Правда, відстає у математиці та читанні. Неправильно вимовляє звуки, особливо проблеми з множенням та діленням.
Отож, на батьківських зборах я обережно натякнула його батькам, що потрібно більше займатися та запропонувала навіть себе у ролі репетитора. Та відповідь просто вбила:
– Не треба! То просто він через телефон. От я йому всиплю вдома. Ніяких розваг та футболу, буде над книгами до пізньої ночі сидіти! – заявила мама та стукнула кулаком по столі.
І це не поодинокі випадки. Часто батьки не хочуть взагалі допомагати дітям, їм набагато легше просто всіх звинувачувати. Так, траплялося, що я і попадала під гарячу руку та чула у свою адресу погані коментарі щодо кваліфікації та сумніви. І ніхто не сказав “так, дякую, ми розберемося з такою проблемою”. В ролі виховної роботи – ремінь, покарання, забирають телефони та всіляко обмежують свободу дітей.

Це не вихід! Шановні батьки, так ви тільки погіршуєте стосунки зі своїми дітками та ще й негативно впливаєте на їх психіку.

Ось вам дослідження (щоб ви точно переконалися) від професорки Вікторії Прудей, яка є магістром з трудотерапії в Медичній школі при університеті Торонто.

  • Кожна п’ята дитина має розлади психіки через батьків;
  • Депресія у підлітків зросла на 37%, а синдром дефіциту – на 43%. Це просто катастрофічні цифри!
  • І найгірше – підлітки 10-14 років почали накладати на себе руки, відсоток зріс до 200%!

Любі батьки, хіба вам не крає серце така статистика?! Будь ласка, не варто нагнітати ситуацію. Ніколи не пізно налагодити стосунки та зробити своїх діток щасливими. Ось мої рекомендації:

  1. Давайте те, що дитина хоче. Навіть якщо це шкідливий бургер чи нова іграшка. Не обмежуйте їх бажання фразами “нема грошей”, ” ти себе погано поводила”;
  2. Проводьте з малюками більше часу. Відкладіть роботу на потім, адже є речі, важливіші за це – ваші діти. Прогулянки у парку чи поїздка на атракціонах подарують їм незабутні емоції та щасливе дитинство;
  3. Навчіть дитину бути вдячними за будь-яку дрібницю. Сказати “спасибі”,“дякую”, “прошу” чи “будь ласка” займає декілька секунд;
  4. Контролюйте свої негативні емоції та не зривайтеся на малюкові, адже так ви тільки відштовхуєте дитину від себе;
  5. Ніколи не зневірюйтеся у їх можливостях. Радійте маленьким перемогам,навіть якщо це 9 балів за контрольну з математики чи помитий посуд;
  6. Покажіть, що все у цьому житті має свою ціну, і мова зараз не про етикетки в продуктових магазинах;
  7. Допомагайте долати труднощі, але в міру – нехай дитина вчиться бути самостійною та виховуйте силу волі;
  8. Навчіть правильно розподіляти час, щоб мати ідеальну організацію робочого дня малюка.

А які у Вас методи виховання дітей?

Джерело.


Повернутись вверх