facebook

Для школярів створять мобільний додаток з безпеки

Міністерство внутрішніх справ планує створити мобільний додаток для школярів, який буде присвячений правилам поводження у надзвичайних ситуаціях.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

Окрім того, у рамках анонсованого проекту «Безпечне освітнє середовище в умовах війни», до освітнього процесу будуть впровадженні нові навчальні дисципліни.

«Ми плануємо говорити і про розмінування, ми плануємо створення відповідних мобільних додатків, де кожен школяр зможе знайти інформацію, як поводити себе в тих чи інших надзвичайних ситуаціях. Наш обов’язок, як представників влади, зробити все можливе попри вкрай лімітовані можливості фінансові характеру, зробити навчання наших дітей безпечними», – сказав Єнін.

Також будуть внесені зміни у зміст навчальних програм для 6–11 класів.

Зокрема, до предмету «Захист України» буде додано окремий блок, що стосуватиметься протимінної діяльності, у якому діти вивчатимуть як поводитися у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.

У рамках проєкту МВС спільно з МОН заплановано проведення низки профілактичних заходів. Зокрема, до початку навчального року всі заклади освіти перевірять на наявність бомбосховищ

Чтайте також:  Останній дзвоник 2024: коли почнуться і закінчаться літні канікули в Україні

Джерело.


Повернутись вверх