facebook

Створювати ілюзію безпеки, називаючи підвал укриттям – це злочин: франківський активіст про офлайн навчання

Створювати ілюзію безпеки, називаючи підвал укриттям – це злочин: франківський активіст про офлайн навчання

Відновлювати очне навчання в умовах війни та недосконалої системи безпеки у школах зараз недоцільно.

Таку думку висловив франківській активіст та волонтер Роман Островський. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці. Каже, останні обстріли шкіл у Миколаєві, Харкові та удари по цивільних об’єктах у Вінниці показують, що зараз в Україні немає безпечних місць.

Це стосується і шкіл, в яких готують нібито укриття.

“Попереду навчальний рік…Підшаманений підвал школи, в якому поставили дві лавочки, залишається просто підвалом школи. І створювати ілюзію безпеки, називаючи підвал укриттям – це злочин. І перекладання відповідальності на батьків не зменшує рівень загрози. Бо вчитель, який за руку завів дітей в підвал, несе за цих дітей повну особисту відповідальність. І не вийде прикритись висновками якоїсь комісії, бо ця комісія не вираховувала допустимі навантаження на перекриття підвалу, не перевіряла стан здоров’я учнів і вчителів, не проводила інструктаж що робити з сотнями дітей, якщо почнеться загальна паніка…

“А куди я маю діти дитину?” Війна в країні. У всій країні! У ВСІЙ!!!

І мешканці Миколаєва дякують Богу за те, що в школі канікули. А під час війни можливі незначні труднощі, тому вибачайте.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: в МОН назвали три вагомі причини переходу на 12-річну систему освіти

Це жахіття обов’язково колись закінчиться. І обов’язково нашою перемогою. І наші діти здобудуть найкращу освіту в найпрестижніших ВУЗах світу! Але це буде потім, після перемоги. А зараз кожен має знайти, чим може прискорити цю перемогу!”, – зазначив Островський.

Джерело.


Повернутись вверх