facebook

Відповідальність за життя та здоров’я учнів покладена на педагога

Відповідальність за життя та здоров’я учнів покладена на педагога

Інформує Всеосвіта.

На прохання батьків відпустити дитину під час повітряної тривоги додому учитель має категорично відмовити.
Педагогічний працівник, під наглядом якого діти прямують до укриття, та керівник закладу освіти, який організовує перебування там дітей, несуть відповідальність за безпеку учасників освітнього процесу в укритті.

Тому під час повітряної тривоги вчитель не може відпустити дитину додому навіть на прохання батьків.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Вихід із захисної споруди здійснюється тільки у разі надходження інформації про відсутність небезпеки (після уточнення ситуації в районі споруди), а також у випадках вимушеної евакуації, — йдеться у Порядку заповнення та перебування в спорудах фонду захисних споруд цивільного захисту.

Вимушена евакуація зі споруди фонду захисних споруд проводиться, якщо:

  • відбулося пошкодження споруди, що виключає подальше перебування в ній осіб, які укриваються;
  • відбулося затоплення споруди;
  • сталася пожежа у споруді та утворилися в ній небезпечні концентрації шкідливих газів;
  • було досягнено граничних параметрів внутрішнього повітряного середовища (тобто коли повітря в приміщені буде непридатне для дихання).

На думку освітнього омбудсмена, необхідно проводити тренувальні переміщення здобувачів освіти та працівників до укриття, щоб дитина усвідомлювала важливість цього процесу та адаптувалася до цієї необхідності, адже можливо, вдома дитина просто не дотримувалася правил безпеки переміщення до укриття під час повітряної тривоги, тому для неї це складно або здається неважливим.

Чтайте також:  Змішалися зуби, пальці та діти. Завдання з математики для 4 класу спантеличило українців

Нагадаємо, міністр освіти Сергій Шкарлет вважає, що освітній процес в Україні формуватиметьсяся виключно з урахуванням безпекової ситуації в кожному населеному пункті.

У регіонах, де відстань до військових дій становить менш ніж 20 кілометрів, найімовірніше, навчання проходитиме онлайн, припускає заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенкою

Будь ласка, оцініть новину!

 

Джерело.


Повернутись вверх