facebook

Зарплата освітянам нараховується усім без винятку

Зарплата освітянам нараховується усім без винятку.

Інформує Всеосвіта.

Отримати ці гроші може кожен вчитель, щойно виїде на підконтрольну територію України. Адже на тимчасово окупованих територіях знищено чи заблоковано діяльність усіх офіційних українських банків і відсутня інкасація банкоматів.
Навіть після повномасштабного вторгнення росії заробітна плата в повному обсязі працівникам освіти продовжує нараховуватись. Але отримати ці гроші можна лише на підконтрольній території України.

Про це повідомив заступник міського голови тимчасово окупованого російськими окупантами Маріуполя Олександр Кочурін.

Ще раз: зарплата нараховується усім без виключень. Це відповідальність керівників навчальних закладів, як і було раніше. І отримати ці гроші може кожен вчитель, щойно виїде на підконтрольну територію України, — інформує посадовець.

Він наголосив, що це єдиний реальний спосіб отримати свою зарплату. Адже це державні кошти. А на тимчасово окупованих територіях знищено чи заблоковано діяльність усіх офіційних українських банків і відсутня інкасація банкоматів.

Розуміємо, що чимало людей залишаються у Маріуполі проти своєї волі. У когось немає можливості виїхати, немає грошей або розуміння, як це зробити. Маріупольська міська рада готова допомогти кожному, хто бажає виїхати на підконтрольну територію України, — звернувся Кочурін до людей, які опинилися в окупації.

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

У держави є для цього перевірений інструмент. Він працює, і вже врятував сотні життів. Не розкриваючи деталей, щоб окупанти не завадили налагодженому процесу порятунку, допомога, щоб вибратися з пекла, працює. Державою розроблено механізм фінансової підтримки для виїзду з окупованого Маріуполя.

Не треба боятися. Ви потрібні Україні. На вас чекають ваші учні! Ви не маєте жити в нелюдських умовах, які для вас створили російські окупанти. У багатьох містах нашої країни працюють центри підтримки — «ЯМаріуполь», де кожен із вас зможе отримати гуманітарну, медичну, юридичну та фінансову підтримку. Ми допоможемо матеріально, з тимчасовим розселенням і працевлаштуванням. Зробимо все необхідне, щоб ви якомога швидше повернулися до нормального життя, — запевняє чиновник.

Для виїзду на підконтрольну територію України освітянам Маріуполя у будь-який день із 8:00 до 17:00 потрібно зателефонувати до контакт-центру Маріупольської міської ради за номерами:

+38 (050) 345 1555;

+38 (067) 345 1555.

Допоможемо усім, хто цього бажає. Маріуполь — місто сильних людей. Ми впораємся! Кожен важливий! Чекаємо на вас у вільній Україні, — написав Кочурін.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначив, що проведення виплат заробітної плати може бути, якщо на окупованій території триває освітній процес за українськими стандартами та є можливість виїхати на підконтрольну українській владі територію для здійснення казначейських процедур.

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Своєю чергою, освітяни, які викладатимуть за російськими стандартами, вважатимуться колаборантами. Тому на них чекатиме кримінальне покарання.

Джерело.


Повернутись вверх