facebook

Вчителі повинні більше заробляти, і під кінець моєї каденції це має бути відчутно — Зеленський

Президент України зустрівся з випускниками, які отримали найвищі бали із ЗНО.

У Міжнародний день молоді, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з випускниками 2019/2020 навчального року, які набрали найбільше балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Про це повідомили на офіційному порталі президента України.

Президент привітав абітурієнтів з успіхом і зазначив, що пишається такими талановитими випускниками. Також гарант звернув увагу на те, що серед учасників зустрічі – випускники шкіл з різних регіонів, що свідчить про якісну освіту у різних куточках країни.

Дуже круто, що є талановиті випускники з усієї України. Це говорить про те, що стереотип про найрозумніших учнів лише у столиці є помилковим. Зараз ми бачимо свідчення цього, — зауважив глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що успішність учнів залежить не тільки від їхньої працьовитості та наполегливості, а й від їхніх батьків та учителів. Також глава держави висловив сподівання, що до кінця його каденції ситуація з оплатою праці педагогічних працівників зміниться на краще:

Наші вчителі повинні більше заробляти, і під кінець моєї каденції всі повинні це відчувати. Люди, які передають знання, мають бути щасливими та не думати про побутові речі чи де і як підзаробити.

Гарант також підтримав ініціативу надання президентських стипендій учням, які набрали максимальну кількість балів під час ЗНО.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

Випускники отримали щире задоволення від цієї зустріччю. Вони мали змогу висловити власні ініціативи й пропозиції щодо розвитку України для успішної молоді.

Володимир Зеленський – людина ініціативна, яка може вислухати, підтримати. Я сподіваюся, що така тенденція тільки продовжиться, і ми зможемо дійсно щось змінити, – прокоментував зустріч Андрій Загородній, випускник фізико-математичного ліцею в Києві.

Нагадаємо, що у Львові за найкращі результати із ЗНО випускники отримали грошові премії від місцевої влади.

Джерело.


Повернутись вверх