facebook

Абітурієнти зможуть приїздити з тимчасово окупованого Криму для вступу в українські виші – Кабмін

Учні мають право на в’їзд, або виїзд самостійно або у супроводі законного представника без обов’язкової самоізоляції.

туденти зможуть виїздити з тимчасово окупованого Криму з метою вступу або навчання у закладах освіти. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України– зміни внесені до розпорядження КМУ від 8 серпня 2020 р. № 979-р «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Згідно з нововведеннями, абітурієнти та особи, які зараховані на навчання до закладів освіти та які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя, мають право на в’їзд, або виїзд самостійно або у супроводі законного представника без обов’язкової самоізоляції.

Метою виїзду можуть бути:

  • вступ (подання документів тощо) до закладів освіти на підконтрольній території України;
  • початок навчання (розв’язання питань, пов’язаних із початком навчання) у закладах освіти на підконтрольній території України.
  • Крім того, були внесені зміни стосовно самоізоляції осіб, які перетинають контрольні пункти виїзду з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

    Так, припиняється самоізоляція в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після виїзду з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополя.

    Чтайте також:  Як зміняться зарплати вчителів у 2024 році, – розповіли в МОН

    Джерело.


    Повернутись вверх