facebook

Робота шкіл в умовах війни: як проходитимуть уроки під час повітряної тривоги

Робота шкіл в умовах війни: як проходитимуть уроки під час повітряної тривоги

В Україні з 1 вересня у школах, які знаходяться у відносно безпечних регіонах, розпочнеться очне навчання, однак під час повітряної тривоги учні мають перебувати в укриттям, де за можливості буде продовжуватися урок.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу.

“Наразі активно триває підготовка до нового навчального року. Заняття планується розпочати 1 вересня переважно в офлайн-режимі за умови безпечної ситуації у регіоні. Для цього у навчальних закладах проводяться заходи щодо посилення безпеки”, – наголосив він.

За словами Тимошенка, зараз працівники ДСНС проводять обов’язкову перевірку навчальних закладів та прилеглих до них територій на наявність вибухонебезпечних предметів, а також перевіряють готовність систем оповіщення.

Особливу увагу звертають на доступність системи оповіщення для дітей з порушенням зору та слуху. До того ж до початку навчального року кожен заклад освіти повинен визначити та візуалізувати шляхи евакуації до укриття для всіх учасників освітнього процесу, попередньо обладнавши приміщення та забезпечити там запас води, ліків.

“У разі повітряної тривоги освітній процес планується переривати і, наскільки можна, повністю або частково продовжувати освітній процес в укритті”, – зазначив Тимошенко та наголосив, що проводяться тренування щодо дій під час сигналу повітряної тривоги.

Чтайте також:  "Траву не виривають руками, якщо є газонокосарка". Освітянин спростував міф про таблицю множення на прикладі продавчині з ринку

Разом з цим заступник керівника ОП додав, що учні та студенти, які навчалися на території, що зараз окупована росіянами, або в закладах, які зараз пошкоджені чи знищені, зможуть продовжувати навчання у тих самих установах дистанційно чи в інших навчальних закладах на підконтрольній Україні території.

Джерело.


Повернутись вверх