facebook

Учні сядуть за парти вчасно, але не всі – рішення за Держкомісією

Остаточне рішення Держкомісія має ухвалити 28 серпня.

До початку навчального року лишається мало часу, але МОН запевняє, що учні підуть до школи вчасно. Та чи дійсно всі заклади освіти запрацюють 1 вересня? Це стане остаточно відомо наприкінці серпня. Через побоювання продовження карантину деякі батьки й досі не зібрали дітей до школи.

Яких заходів безпеки вживають, аби уникнути спалаху коронавірусу, та кому загрожує дистанційне навчання знову – про це йдеться в сюжеті телеканалу “ТСН”.

Мама першокласниці, пані Ольга, ще не зібрала доньку до школи, бо чекає проведення зборів:

Чекаємо 20 чисел серпня для того, щоб провели збори в школі та сказали, що необхідно придбати з канцелярії.

Хвилюється мати ще й через те, що донька сидітиме в масці на уроках впродовж дня. Однак, сумніви батьків розвіяла Галина Заскалько, головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві:

У навчальних кабінетах діти не сидітимуть в масках, також буде відсутня кабінетне навчання, тобто всі предмети будуть викладатися в одному приміщенні.

Повертаючись до питання початку навчального року, заступниця міністра освіти Любомира Мандзій запевнила журналістів, що діти за парти сядуть вчасно, але чи всі, це залежатиме від рішення Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Нагадаємо, що у зеленій, жовтій та помаранчевій зонах школи запрацюють у звичному режимі, а особливості освітнього процесу мають продумати педагогічні ради шкіл.

До прикладу, діти початкової ланки починають в один період часу, учні з 6 по 9 клас можуть починати з іншого часу проведення занять, – зазначила пані Мандзій.

Заклади освіти, які перебуватимуть у червоній зоні, не працюватимуть, а дітей відправлять на карантин. Цього найбільше побоюються батьки, адже за таких обставин вони не зможуть ходити на роботу.

І поки остаточного рішення щодо початку навчального року та функціонування шкіл немає, заклади освіти готуються прийняти учнів 1 вересня.

Директор ЗОШ №69 Віктор Ужицький розповів, що на шкільному подвір’ї зроблена спеціальна розмітка. Учні початкової школи заходитимуть до школи через одні двері, а середня та старша школи – через центральний вхід. Ізолятор зробили в медичному кабінеті.

А ось як учні харчуватимуться – наразі невідомо. Ці правила поки що розробляються.

У п’ятницю, 28 серпня, Держкомісія має ухвалити остаточне рішення, хто сяде за парти у вересні.

Джерело.


Повернутись вверх