facebook

МОН просить зберегти персонал дитячих садків

МОН просить зберегти персонал дитячих садків

Міністерство освіти і науки звернулося до регіонів з проханням зберегти персонал і заробітну плату.

Міністерство освіти і науки звернулося до обласних департаментів освіти і науки з проханням зберегти посади, кількість штатних працівників та відповідну заробітну плату у закладах дошкільної освіти.

Зокрема, у відомстві висловлюють побоювання щодо скорочення мережі закладів та скорочень чисельності персоналу у зв’язку з воєнним часом та з урахуванням міграції населення.

Зважаючи на це, МОН просить керівництво регіонів забезпечити реалізацію державної політики у сфері дошкільної освіти на відповідній території та сприяти збереженню мережі дитячих садків всіх типів та форм власності відповідно до потреб населення.

Для забезпечення необхідних умов функціонування дитсадків і збереження чисельності працівників у МОН пропонують зберегти мережу спеціальних груп, сприяти розвитку мережі приватних дитсадків, розглянути можливість відкриття дитячих садків на базі шкіл або закладів вищої освіти, відкривати групи з короткотривалим перебуванням дітей.

Водночас для забезпечення безпечних умов дітей та персоналу у МОН рекомендують передбачити по два вихователі на одну групу дітей на кожну зміну та по два помічника вихователя на групу.

Також у міністерстві пропонують зменшити кількість дітей у групах для дітей раннього віку – до 10, для дітей дошкільного віку – до 15 та запровадити різний режим роботи дитячих садків від 2 до 12 годин.

З метою задоволення потреб у місцевості, де відсутні приміщення закладів дошкільної освіти, у МОН просять розглянути можливість організації соціально-педагогічного патронату.

Окрім того, у відомстві акцентують увагу обласних адміністрацій на необхідності вжиття заходів для своєчасного отримання заробітної плати працівниками дитячих садків. Під час воєнного стану працівники можуть виконувати завдання у штатному режимі або за межами робочого приміщення.

«Просимо зберегти посади, кількість штатних одиниць працівників та відповідну заробітну плату в ЗДО, зокрема в тих, які не функціонують у зв’язку з воєнними діями, які в окупації, а працівникам оголошено простій», – зазначили у Міністерстві освіти і науки.

Джерело.


Повернутись вверх