facebook

Заповнювала шкільні журнали: на Херсонщині російські військові вбили молоду вчительку

Заповнювала шкільні журнали: на Херсонщині російські військові вбили молоду вчительку

На Херсонщині під час обстрілу загинула молода вчителька англійської мови Дар’я Голік. Вона якраз заповнювала шкільні журнали, коли прилетів уламок касетної бомби та вбив її.

Осколок убив учительку
32-річна вчителька англійської мови ліцею №3 селища Білозерка на Херсонщині Дар’я Голік загинула 21 травня. Дівчина якраз заповнювала шкільні журнали і мала їх передати, коли російські війська надвечір почали обстріл з “Урагану”.

“Її вбила касетна бомба. Уламок прилетів до школи, де вона була. Вона загинула”, – розповіла одна зі знайомих Дар’ї.

Знайомі згадують, що у свій останній день вчителька була в хорошому настрої, сміялася. Вона мала багато планів на життя.

“Вона була дуже добра, чуйна. Викладала англійську мову та зарубіжну літературу. Дуже любила дітей, учні теж її любили. І вона дуже любила життя. Важко повірити, що її більше немає”, – розповідає знайома.

“Вона була дуже красивою, розумною, успішною, чуйною. Своєї сім’ї у неї не було, і вона була єдиною дочкою у своєї мами”, – каже ще одна подруга Дар’ї.

Мама дуже тяжко переживає втрату доньки.

Не любила дистанційку
У самому навчальному закладі кажуть, що Дар’ю любили учні, дуже чекали уроків. А найбільше молода вчителька не любила дистанційне навчання. “Для неї було важливо бачити дітей на відстані витягнутої руки, відчувати їхній настрій та енергетику”, – написали на сторінці школи.

Чтайте також:  Від "камер зберігання" до місць розвитку: в Україні готують масштабну реформу дитячих садків

Дар’я постійно чогось навчалася, брала участь у роботі громадських організацій. Була у бізнес-асоціації “Ми – херсонці”, брала участь у клубі англійської мови.

Часто виїжджала на природу, фотографувалася біля моря, яке дуже любила.

Того дня, 21 травня, у Білозерці під час обстрілу загинула ще літня жінка. Лікарі не встигли довезти її до лікарні, вона померла у машині швидкої допомоги. Також було поранено батька та дочку-підлітка.

Загалом за даними Херсонської обласної прокуратури в Білозерську поранено п’ятеро людей. Там відкрили кримінальне провадження за ч. 1,2 ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни)

Джерело.


Повернутись вверх