facebook

Освітній омбудсмен: Вчителі стали заробляти менше

Освітній омбудсмен: Вчителі стали заробляти менше

Місцева влада, щоб заощадити бюджетні гроші, змушує освітян писати заяви на відпустку без збереження зарплат, заявив Сергій Горбачов.

Вчителі в Україні скаржаться на скорочення та урізання зарплат. При цьому їх змушують йти в неоплачувані відпустки. Про це у середу, 8 червня, заявив у Telegram-каналі освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

За його словами, Служба освітнього омбудсмена зараз отримує величезну кількість звернень від педагогів, яким місцева влада “дуже сильно урізує зарплати, а інколи – і взагалі виламує руки, змушуючи писати заяви “за власний рахунок, при цьому погрожуючи звільненням”, – написав він.

Горбачов розповів, що освітянам на місцях розповідають, що грошей на зарплати немає. А Горбачов заявив, що гроші вже є.

“Світовий банк цільовим призначенням виділяє півтора мільярда доларів (близько 52 млрд гривень) на зарплати держслужбовцям та педагогам. Для розуміння обсягу допомоги: на зарплати вчителям у Державному бюджеті на весь 2022 рік закладено 108 млрд гривень”, – написав він.

Він зазначив, що тепер саме від швидких та правильних рішень чиновників залежить, коли ці гроші будуть у вчителів.

Раніше стало відомо, що Світовий банк затвердив додаткове фінансування для України у розмірі 1,49 млрд. доларів. Кошти будуть спрямовані на невоєнні потреби – для виплати заробітної плати державним та соціальним працівникам.

Чтайте також:  Які надбавки до зарплати зможуть отримати вчителі в Україні в 2024 році

Джерело.


Повернутись вверх