facebook

Без «Війни та миру»: у МОН переглядають програму з зарубіжної літератури

Без «Війни та миру»: у МОН переглядають програму з зарубіжної літератури

У зв’язку зі збройною агресією рф в Україні має багато змінитися, зокрема в освіті. Так, наразі відомо, що МОН планує оновити шкільні програми з більш ніж десяти навчальних предметів та курсів. Про це розповів в етері національного телемарафону заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Над змінами до програм уже працюють спеціальні робочі групи: до 15 червня вони вже мають презентувати свої напрацювання. Наразі відомо, що зміни буде внесено до змісту навчальних програм для 6–11 класів із предметів «Захист України», «Основи здоров’я», «Історія України», «Всесвітня історія», «Основи правознавства», «Географія», «Фізична культура», «Зарубіжна література».

Андрій Вітренко окремо розповів про програму з предмета «Захист України». Так, зміни насамперед стосуватимуться практичної спрямованості предмета: її буде посилено. І обов’язково буде введено окремий блок, присвячений безпеці поводження з вибухонебезпечними предметами.

Окремо, звісно, розглядалася зарубіжна література. З програми будуть виключені деякі твори, наприклад, «Війна та мир». Як зауважив заступник міністра, із програми знакнуть всі твори, що так чи інакше оспівують ворожі війська. Чи лишиться хтось із російських письменників у програмі? Зараз ведуться дискусії, питання поки що лишається відкритим.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Також буде переглянуто програму з історії України.

«Викладання історії буде ґрунтуватись на національних українських архівних документах. Будуть внесені зміни в методологію викладання історії. Будуть виписані взаємовідносини між українською нацією та «руським миром» на основі історичної правди».

Заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко

Але чи встигнуть надрукувати підручники за оновленими програмами? Заступник міністра зауважив, що над цим питанням працюють, але в МОН точно підготують методику викладання предметів, зокрема історії України.

Джерело.


Повернутись вверх