facebook

Український учитель завжди на передовій у боротьбі за майбутнє

Український учитель завжди на передовій у боротьбі за майбутнє

Інформує Всеосвіта.

В умовах війни педагогам, як ніколи, потрібна підтримка психологів, — поради, як працювати з дітьми та як самим впоратися зі стресом.

Після початку повномасштабної війни росії проти України тримати освітній фронт стало вкрай важливим. Навчання та шкільна рутина — не тільки зміцнюють нове покоління, а ще й допомагають йому адаптуватися до нових реалій. Проактивні вчителі долучаються до волонтерства, захисту країни, приймають переселенців у власних школах або чинять опір в окупації.

Війна травмує, викликає відчуття безпорадності та незахищеності, впливаючи на мислення людини та її ставлення до світу, спричиняючи хронічні стресові розлади. Це, безперечно, складний час і для вчителів, які, попри стрес та небезпеку, продовжують проводити заняття у дистанційному режимі, і для дітей, частина з яких були змушені покинути свої домівки.

В умовах війни педагогам, як ніколи, потрібна підтримка психологів, — поради, як працювати з дітьми та як самим впоратися зі стресом. Адже якість освіти сьогодні багато в чому залежить від того, наскільки вчитель розуміє процеси, що відбуваються з учнями, уміє аналізувати, як втрата рідних, вимушене переселення та інші психологічні травми впливають на їхню здатність навчатися, — зазначив голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

Чтайте також:  "Це трагедія". Голова комітету з питань освіти розповів, чому в Україні не вистачає вчителів і як реформа вирішить цю проблему

Педагог в очах дитини — освічений і відповідальний дорослий. Саме тому вчителеві важливо транслювати впевненість і не закріпити після свого уроку в учнів негативних реакцій та емоцій.

У своїй відеолекції історик Олександр Войтенко дає педагогам слушні поради, як їм говорити з дітьми про війну та ділиться із вчителями готовими меседжами, які варто артикулювати на уроках.

Джерело.


Повернутись вверх