facebook

Оздоровлення дітей відбуватиметься лише у закладах, які мають укриття

Оздоровлення дітей відбуватиметься лише у закладах, які мають укриття

Інформує Всеосвіта.

Безпечний і змістовний відпочинок дітей цьогоріч набуває ще більшого значення.

Оздоровлення та відпочинок дітей цього року в Україні відбуватиметься з урахуванням підвищених вимог щодо безпеки.

Про забезпечення таких вимог йшлося на засіданні Штабу з координування організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей.

У поточних умовах оздоровлення та відпочинок дітей є вкрай важливими, оскільки до звичних викликів додались виклики війни: психологічні та фізичні травми внаслідок воєнних дій, переміщень, розлучень із близькими та друзями, змін звичного оточення та розпорядку. Більше того, українські родини активно повертаються в регіони, де знижується активність бойових дій і починають працювати підприємства. Батьки повертаються до роботи, а діти залишаються вдома самі, — йшлося на засіданні Штабу.

Початок оздоровчої кампанії дітей відбуватиметься за таким алгоритмом:

  • початку обласна військова адміністрація має визначити, чи є регіон достатньо безпечним для проведення оздоровлення та відпочинку дітей;
  • якщо регіон визнано безпечним, то в ньому створюється обласна комісія з забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей, до складу якої входять всі представники дотичних служб, у тому числі в обов’язковому порядку представники ДСНС;
  • обласна комісія має провести перевірки закладів, які можуть надавати послуги з відпочинку та оздоровлення дітей. Заклади мають відповідати критеріям та умовам, у першу чергу щодо забезпечення безпеки дітей у них (наявність укриттів, запаси пального, наявність актуалізованих планів евакуації та відповідного транспортного забезпечення).
Чтайте також:  Збільшене навантаження та зменшені надбавки: як змінилася робота вчителя під час війни?

Як відомо, через віськову агресію російської федерації кількість постраждалих українських дітей безжально збільшується. Від початку повномасштабної війни росії проти України загинула 261 дитина. Ще понад 460 українських дітей були поранені.


Повернутись вверх