facebook

Строки вступу в магістратуру у 2022 році

Строки вступу в магістратуру у 2022 році

Строки реєстрації вступників, проведення вступних випробувань і зарахування в магістратуру.

Абітурієнти, які бажають вступити у магістратуру в 2022 році, мають скласти магістерські тести або фаховий іспит в університеті.

Цього року для майбутніх магістрів буде проведено магістерський комплексний тест (МКТ) для спеціальностей «Право», «Міжнародне право» та магістерський тест навчальної компетентності (МТНК) для кон’юнктурних спеціальностей.

Для вступу на інші спеціальності необхідно буде скласти фаховий іспит у закладі освіти у тому випадку, якщо абітурієнт претендує на навчання за бюджетною формою, та надати мотиваційний лист для вступу на контрактну форму навчання.

Строки реєстрації вступників у магістратуру
Реєстрація для складання магістерських тестів у 2022 році розпочинається 27 червня (з 9:00) та закінчується о 18:00 18 липня.

Строки проведення магістерських тестів
Вступні випробування проводяться в три етапи:

основна сесія (буде проводитися з 10 до 17 серпня);
додаткова сесія (з 7 до 10 вересня);
спеціально організована сесія.
Спеціально організована сесія магістерського тесту навчальної компетентності та магістерського комплексного тесту буде проводитись у терміни, встановлені Міністерством освіти і науки України, орієнтовно у вересні – жовтні.

Строки проведення співбесід
Індивідуальні усні співбесіди в закладах вищої освіти замість магістерського тесту навчальної компетентності або магістерського комплексного тесту проводяться з 25 до 31 серпня.

Чтайте також:  Чому випускники педагогічних вишів не йдуть працювати до школи?

Строки реєстрації електронних кабінетів та прийому документів
Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження необхідних документів розпочинається 01 серпня.

Подання заяв для вступу розпочинається 16 серпня та завершується:

23 серпня – для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди замість МТНК або МКТ;
15 вересня – для осіб, які вступають на основі результатів МТНК, МКТ або тільки фахового іспиту в закладі освіти.
Строки зарахування магістрів на бюджет
Рекомендації для зарахування за державним замовленням (на бюджет) надаються не пізніше ніж 20 вересня.

Вимоги до зарахування (подання оригіналів документів) мають бути виконані до 18:00 години 24 вересня.

Наказ про зарахування на бюджет видається 25 вересня.

Переведення на вакантні бюджетні місця та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів осіб, які зараховані на навчання на контракт, здійснюється не пізніше ніж 10 жовтня.

Реєстрація та робота електронних кабінетів вступників закінчується 31 жовтня.

Строки зарахування магістрів на контракт
Для вступу в магістратуру на контракт на основі ступеня бакалавра заклади освіти у Правилах прийому можуть встановлювати додаткові строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб у межах з 01 липня по 30 листопада.

Чтайте також:  Підвищення кваліфікації: Горбачов попередив про наслідки для вчителів, які купують сертифікати, і готує лист до Міносвіти

При цьому використовуються результати магістерського тесту навчальної компетентності чи магістерського комплексного тесту, або результати фахового іспиту, складеного в закладі вищої освіти.

Заклади вищої освіти в Правилах прийому можуть передбачати зарахування вступників в магістратуру на контракт на основі ступеня магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста) в декілька етапів (у тому числі до дати закінчення прийому документів) за умови зарахування таких вступників до 30 листопада 2022 року.

Джерело.


Повернутись вверх