facebook

Українська освіта поранена, але жива і бореться — Шкарлет на Світовому освітньому форумі

Українська освіта поранена, але жива і бореться — Шкарлет на Світовому освітньому форумі

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет виступив на Світовому освітньому форумі 2022 (EWF), який відбувається в Лондоні. Він розповів світовій спільноті, що попри намагання вбити нашу освіту, вона жива і ефективно діє, зокрема, триває дистанційне навчання українських дітей в Україні і по всьому світу на платформі ВШО.

Сергій Шкарлет під час виступу повідомив про ситуацію в Україні і наслідки військової агресії рф, зокрема розповів про численні вбивства та поранення дітей, переміщення українців як в межах країни, так і за кордоном, знищення закладів освіти і науки.

«Українська освіта кровоточить, тяжко поранена, але жива і сильна, вона бореться», — проголосив міністр.

Він зазначив, що попри повномасштабне вторгнення, навчання в закладах освіти продовжується на всіх рівнях: від садочків до університетів — скрізь, де дозволяє безпекова ситуація. Триває реформа НУШ. Міністр наголосив на важливій ролі Всеукраїнської школи онлайн у збереженні навчального процесу в умовах війни.

«Ми робимо все, щоб зберегти безперервність викладання, навчання та досліджень, захистити наших дітей, молодь, учителів та наш інтелектуальний капітал.

Завдяки налагодженому процесу дистанційної освіти українські діти, перебуваючи в різних країнах світу, продовжують навчатися за вітчизняними програмами. У ці важкі часи зроблено низку фундаментальних кроків: працює «Всеукраїнська онлайн-школа» — у понад 130 країнах світу ефективно функціонує електронна платформа та мобільний застосунок, на сайті Міністерства освіти і науки України розміщена Всеукраїнська навчальна програма, яка забезпечує безкоштовний доступ до онлайн-уроків, інформаційних відео та посібників, також для учнів і вчителів доступна психологічна підтримка», — наголосив мінір.

Чтайте також:  "Маніпуляція вдалась": українська вчителька на прикладі історії про хлопчика і сік пояснила, як треба виховувати дітей

Також під час виступу він зауважив, що наразі завданнями Міністерства є проведення прозорої і безпечної вступної кампанії, гарантування кожній дитині права на освіту, а педагогічним працівникам — оплату праці.

Джерело.


Повернутись вверх