facebook

Де і як проводитимуть національний мультипредметний тест: МОН України затвердило наказ

Міністерство освіти і науки затвердило перелік населених пунктів України, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення національного мультипредметного тесту.

Як повідомили на офіційній сторінці відомства, відповідний наказ МОН від 16 травня 2022 року №445 підписав Міністр Сергій Шкарлет.

“Перелік населених пунктів, у яких безпекова ситуація дозволяє провести НМТ, визначено обласними військовими адміністраціями на запит МОН.”, – зазначають там.
Згідно з попередніми даними, тестування проходитиме у 20 областях України та м. Києві. Адже на цей час неможливо провести НМТ у Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській областях та АР Крим.

“Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії НМТ, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування. З міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не оприлюднюються.”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві додають, що учасники на своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 7 червня включно матимуть змогу підтвердити бажання взяти участь у НМТ і вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Чтайте також:  Фізики, хіміки, математики: хто викладатиме в старшій школі України після реформи

Джерело.


Повернутись вверх