facebook

Новий навчальний рік розпочнеться вчасно, підгтовка триває за планом, — Шмигаль

Голови обласних державних адміністрацій контролюють увесь процес підготовки до навчання.

Навчальний рік в Україні почнеться вчасно, без змін — підготовка триває у штатному режимі. Про це під час інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він додав, що вже проведені усі необхідні заходи й наради. Відповідні процеси підготовки запущені в усіх областях.
Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч в перший клас хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке. Ні. В нас навчальний рік починається 1 вересня, — зазначив прем’єр-міністр.
В інтерв’ю він наголосив, що увесь процес підготовки до нового навчального року контролюють голови обласних державних адміністрацій.
В тих регіонах, де є «червоні» обмеження, звичайно, буде введений карантин такий самий, який вводиться при інших епідеміях. Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на 2 тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть у школу, — додав Денис Шмигаль.
Також прем’єр-міністр порушив питання про зекономлені за час карантину кошти за опалення, дитяче харчування та електроенергію у сільських дитячих садочках. Зокрема Денис Шмигаль зазначив, що, якщо будь-кого цікавлять зекономлені кошти, то можна звернутися до сільської чи районної ради, переглянути фінансові документи, побачити економію та її перерозподіл.
Я впевнений, що усі фінансові документи є відкритими в доступі для громадян і з ними можна ознайомитися будь-коли за бажанням, — зазначив прем’р-міністр.
Раніше ми писали про те, що у МОЗ затвердили постанову з рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Джерело.


Повернутись вверх