facebook

В Маріуполі директори шкіл звернулися до освітян із закликом не співпрацювати з ворогом

В Маріуполі директори шкіл звернулися до освітян із закликом не співпрацювати з ворогом

Директори шкіл Маріуполя звернулися до освітян, які залишилися у місті, із закликом не йти на співпрацю з ворогом.
Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він зазначив, що директори шкіл Маріуполя звернулися до освітян, які не змогли виїхати з обложеного міста, через міський сайт.

«Ми, директори шкіл Маріуполя, є патріотами України й у цей непростий час закликаємо педагогів не йти на співпрацю з ворогом, не підтримувати zло, не ставайте zрадниками. Педагог повинен бути носієм добра та справедливості – це аксіома, та ніякі спроби прирівняти загальнолюдські цінності з сучасним гулагом у “днр” не можуть бути виправданими», – йдеться у зверненні.

Автори звернення зауважили, що у зруйнованому Маріуполі загарбники почали встановлювати свої дикунські порядки, а фейкова влада намагається намалювати картинку щастя й процвітання в місті, де знищено тисячі людей. «Їх убив «русский мир». Він «визволив» їх від життя, бо так захотів «новоявлений фюрер». На жаль, у цю драму вписалися зрадниками ті, хто нещодавно керував школами, навчав і виховував маріупольських дітей. Сьогодні вони почали працювати на ворога», – підкреслюється у зверненні.

Чтайте також:  "А педрада? А подвір'я школи прибрати?" У мережі виникла дискусія через канікули для вчителів

Водночас зазначається, що таких небагато, але достатньо, щоб загарбники відчули підтримку та «створили ілюзію нормального освітнього процесу там, де панує zло».

«Чому ці люди не пам’ятають, що російські «асвабадітєли» прийшли їх убивати, і вони вижили лише чудом? Може, дехто з них думає, що виконує гуманну місію освіти та вважає, що не має значення де, під чиїм керівництвом і на підставі яких цінностей працювати? Порушуючи закони України, ці «педагоги» на додачу стають моральними вбивцями дітей на тимчасово окупованій території», – заявили автори звернення.

Вони підкреслили, що батьки та учні, які залишилися в Маріуполі, услід за педагогами-колаборантами записуються до “днрівських” шкіл, не розуміючи, що там «почнуть виховувати майбутніх «пушиліних», де героями будуть «гіві» з «моторолою». «Це жах і повна деградація!» – наголошують директори шкіл.

Вони зазначають, що Маріуполь сьогодні знає весь світ.

«Маріуполь – це мужність, стійкість, це безстрашні воїни-“азовці”, які ціною власного життя виборюють останню надію на вільний і нескорений Маріуполь», – заявили автори звернення.

Вони наголосили, що вірять у перемогу України над російськими загарбниками.

 

Джерело.


Повернутись вверх