facebook

Помилки батьків, через які діти перестають слухати дорослих

Помилки батьків, через які діти перестають слухати дорослих

Діти – це не тільки щастя, а й відповідальне випробування для батьків. У певний момент чадо стає неслухняним і не піддається жодним методикам впливу. Неслухняна дитина – це, як правило, помилка батьків у вихованні.

Як батьки своїми ж руками програмують дітей на непослух:

1. Загрози
Такі загрози, як «віддам тебе чужій тітці», «віддам в дитбудинок», «перестану любити», не приводять ні до чого хорошого. Впливу на погану поведінку у них немає, проте це точно сформує відчуття недовіри у малюка до батьків. Така методика погіршить і без того складну ситуацію. Тільки стосунки, побудовані на довірі, допоможуть тобі добитися дисципліни.

2. Брак уваги
Робота або домашні справи забирають весь час, і на дитину часто не залишається вільної хвилини. Але діти вимагають уваги, і найпростіший спосіб її отримати – це погана поведінка. Треба більше спілкуватися з дитиною, цікавитися, чим вона живе. Протягом дня робіть десятихвилинні перерви і приділяйте їх дитині. Позитивно вплине також проведення спільних вихідних на природі чи у іншому цікавому для дитини місці.

3. Наказовий тон
Однією з головних помилок є спілкування з дитиною за допомогою наказів. Звичайно, вона чинить опір і намагається відстояти своє бачення ситуації. Дайте малюкові право вибору, всі вчаться на своїх помилках. Так дитина почне довіряти батькам і відчувати підтримку і розуміння. Це значно покращить стосунки.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

4. Надмірна увага до молодшої дитини
Коли в родині з’являється молодша дитина, їй, природно, починають приділяти більше уваги. Старший при цьому відчуває себе незатишно, йому не вистачає батьківської любові, і він починає вести себе так, щоб погано було всім.

5. Нездорова критика
Такі висловлювання батьків, як «ти малюєш якісь каляки-маляки», «пишеш як курка лапою», «руки в тебе з одного місця виросли», формують комплекси у маленької дитини. Вона починає боятися, що у неї нічого не вийде, перестає намагатися чогось навчитися і повністю втрачає віру в себе.

 

Джерело.


Повернутись вверх