facebook

“Війна навчила цінувати життя”: історія вчителя з Луганщини, який переїхав на Тернопільщину

“Війна навчила цінувати життя”: історія вчителя з Луганщини, який переїхав на Тернопільщину

Вчитель фізкультури з Луганщини Анатолій Береславський, який через обстріли рідного міста російськими військами, майже місяць ховався у підвалі місцевої школи, переїхав на Тернопільщину. Зараз чоловік разом з родиною проживає у Чистиловi Бiлецької громади. Вчитель продовжує проводити дистанції уроки.

Зараз Анатолій Береславський з родиною мешкає у друзів. Про те, як вони ховалися від обстрілів у підвалi Попаснянської школи, чоловік згадує щодня.

“Не було світла, газу, води. Жити 25 днів у повній темряві при свічках, із розрядженими телефонами, без повної інформації. Виходив на вулицю тільки приготувати їжу, побігти по воду, постійно обстріли, прибігти, подивитися, що з твоєю квартирою, повернутися швидко назад. І постійно канонада звучала”, – каже Береславський.

Донька Анатолія Уляна розповідає, часто плакала і просила батька вивезти їх з Попасної:

“Страшно було, звичайно, коли чули вибухи. Було страшно. І думала, як би швидше виїхати, щоб це все нарешті закінчилося”.

На 26-ий день родині вдалося виїхати із рідного міста двома автівками.

“Машина стояла весь час біля підвалу, стільки було обстрілів. Попало тільки одне осколкове потрапляння, пробило двері. Коли тікали від обстрілів, то тиснув на газ. Їхали ми сюди 3 дні. Дорога була важка, дуже багато було машин. Коли переїхали за Дніпропетровську область, то тоді вже було легше”, – каже Анатолій.

Чтайте також:  Це вже було в 60-х роках. Лікарчук назвав "повним абсурдом" ідею закрити сільські школи і створити кампуси для дітей із сіл

Анатолій має 20-річний досвід роботи в школі. Зараз вчитель продовжує дистанційно проводити уроки фізкультури. Вправи повторюють і його донька з племінницею, адже вони також учениці Анатолія.

“Дуже важливо сьогодні проводити уроки для дітей, які знаходяться за межами своїх домівок, які не мають можливості повноцінно займатися. Ми повинні щось робити, щоб діти відчували, що про них пам’ятають, що про них турбуються”, – каже Анатолій.

Анатолій Береславський розповідає, війна дала йому та його родині декілька уроків:

“Війна нас навчила цінувати життя, родинні стосунки. Дякуємо ЗСУ, дякуємо волонтерам, дякуємо всім, хто бореться за нашу свободу”.

 

Джерело.


Повернутись вверх