facebook

Уряд продовжив строк повноважень тимчасового складу НАЗЯВО

Уряд продовжив строк повноважень тимчасового складу НАЗЯВО

Уряд підтримав ініціативу МОН щодо продовження строку повноважень тимчасового складу НАЗЯВО.

Повноваження тимчасового складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти продовжили на час воєнного стану та шість місяців після його скасування.

Таку законодавчу ініціативу Міністерства освіти із внесення змін до деяких законів України щодо функціонування НАЗЯВО було схвалено на засіданні уряду.

Зокрема, законопроєктом передбачено відтермінувати проведення конкурсу до припинення або скасування воєнного стану та продовжити строк повноважень тимчасового складу НАЗЯВО.

Необхідність внесення змін зумовлена тим, що строк повноважень тимчасового складу Національного агентства спливає в червні 2022 року, після чого акредитація освітніх програм, яка є однією з передумов видачі документів про вищу освіту, стала б неможливою.

Водночас військова агресія рф проти України різко обмежує для багатьох кандидатів можливість податися на участь у конкурсі через незалежні від них причини. Відповідно, проведення конкурсу для формування нового складу Національного агентства наразі є неможливим.

Очікується, що продовження строку повноважень тимчасового складу НАЗЯВО на час воєнного стану та шестимісячного періоду після його скасування або припинення дозволить зберегти безперервність проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Чтайте також:  У школах України з'явиться новий предмет: яку дисципліну вивчатимуть уже з 2025 року

Джерело.


Повернутись вверх