facebook

Випускники вишів не можуть завершити рік достроково

Випускники вишів не можуть завершити рік достроково

Дострокове завершення навчального року неприйнятне для випускників університетів та коледжів.

Дострокове завершення навчального року неприйнятне для випускників закладів вищої та фахової перевищої освіти.

На цьому наголосили у методичних рекомендаціях щодо завершення навчального року, наданих Міністерством освіти.

Це пояснюється тим, що дострокове завершення означає неможливість своєчасного отримання документа про освіту.

«Для здобувачів освіти випускних курсів необхідно забезпечити виконання навчального плану, зокрема з урахуванням визнання результатів неформальної та інформальної освіти, академічної мобільності», – підкреслили в Міністерстві освіти.

Щодо атестації випускників, то її необхідно провести у встановлені строки та забезпечити своєчасну видачу документів про здобуття відповідного рівня освіти

У разі неможливості проведення атестації здобувачів у традиційному форматі у МОН рекомендують провести її дистанційно з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

Також у Міносвіти нагадали, що керівники закладів фахової передвищої, вищої освіти можуть самостійно визначити форми атестації здобувачів освіти, включаючи відхилення від затверджених стандартів освіти.

Але водночас у відомстві зазначили, що заміна магістерської або дипломної роботи на атестаційний іспит може ускладнити визнання здобутої кваліфікації за кордоном.

Щодо студентів невипускних курсів, то в разі неможливості виконання індивідуального навчального плану у поточному році керівникам рекомендується внести зміни до індивідуальних навчальних планів та здійснити перенесення частини освітніх компонентів на наступні періоди навчання й завершити навчальний рік, самостійно визначивши день закінчення навчального року.

Чтайте також:  Не хочеш на роботу - плати за навчання сам: на українців чекає неприємний сюрприз

Джерело.


Повернутись вверх