facebook

МОН: вчителі на високому рівні проводять навчальний процес у дистанційній формі

МОН: вчителі на високому рівні проводять навчальний процес у дистанційній формі

20 квітня, в ефірі програми «Ранок з Україною» Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відповів на запитання ведучих і слухачів щодо якості роботи вчителів в умовах воєнного стану та відповідальність за співпрацю з окупантами.

«У нас є спеціальна установа – Державна служба якості освіти, яка займається аудитом і оцінює проведення дистанційної освіти в навчальних закладах, і сьогодні не існує проблеми ідентифікувати, чи мав учитель інтернет чи не мав, чи він сумлінно ставився до виконання обов’язків як учитель, а більшість у нас саме такі», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр наголосив, що українські вчителі на високому рівні проводять навчальний процес у дистанційній формі і роблять усе можливе, аби діти закінчили цей навчальний рік з мінімальними втратами знань. Випадки, коли вчителі виконують роботу на неналежному рівні, поодинокі.

Також він повідомив, що для педагогів розроблено методичні рекомендації щодо проведення освітнього процесу під час воєнного стану. Дотримання цих рекомендацій дозволить завершити навчальний рік у безстресовому для дітей форматі.

Сергій Шкарлет акцентував увагу і на тому, що є багато випадків, коли проукраїнськи налаштовані директори шкіл звільнилися з роботи, аби не впроваджувати освітній процес за російськими програмами.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

«Пишаюся нашими освітянами, які не беруть участь у викладанні російських програм у школах і ведуть онлайн-уроки згідно з українськими стандартами. Вкотре закликаю всіх не працювати за російськими програмами, адже це буде розцінено як колабораціонізм – за такі дії передбачено кримінальну відповідальність», – звернувся в ефірі телемарафону Міністр освіти і науки.

Крім цього, Сергій Шкарлет озвучив оновлену статистику пошкоджень та руйнувань закладів освіти внаслідок російської агресії. Закрема, наразі 99 об’єктів повністю зруйновано, майже 1 тис. 100 – пошкоджено.

Джерело.


Повернутись вверх