facebook

Освітяни з тимчасово окупованих територій отримають оплату

Освітяни з тимчасово окупованих територій отримають оплату

Працівники освіти з тимчасово окупованих територій мають отримати заробітну плату.

Працівники освітньої сфери, які наразі перебувають на тимчасово окупованій території, мають отримати заробітну плату навіть у разі вимушеного простою.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, коментуючи ситуацію із оплатою праці освітян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України.

За його словами, забезпечити виплату зарплати мають керівники закладів освіти.

«Вимушений простій сплачується у розмірі двох третин від заробітної плати, а в сфері освіти ми маємо Галузеву Угоду між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілка працівників освіти і науки на 2021-2025 роки, згідно якої керівники установ і закладів освіти повинні забезпечити виплату середньомісячної заробітної плати працівникам», – повідомив Шкарлет.

Також оплата простою, що відбувається не з вини працівників (зокрема й непедагогічних і тих, які працюють за сумісництвом), виплачується в розмірі середньої заробітної плати.

Здійснення оплати праці доручено органам управління у сфері освіти місцевих органів виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.

«Проведення виплат заробітної плати може здійснюватися, якщо на окупованій території відбувається освітній процес за українськими стандартами та є можливість виїхати на підконтрольну українській владі територію для здійснення казначейських процедур», – роз’яснив міністр.

Чтайте також:  Позапланові перевірки шкіл і садочків в Україні: голова ДСЯО натякнув, кому готуватись і що їх чекає

Джерело.


Повернутись вверх