facebook

В українських університетах з’явиться курс з інноваційного підприємництва – МОН

Починаючи з вересня цього року стартує пілотний проект “Підприємницький університет”, у межах якого в українських вишах викладатимуть курс “Інноваційне підприємництво та управління стартап-проектами.

 


Про це повідомляє пресслужба МОН.

“У вересні стартує пілотний проект “Підприємницький університет”, у межах якого в українських вишах викладатимуть курс “Інноваційне підприємництво та управління стартап-проектами”. Його запроваджує Стартап-інкубатор YEP спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством цифрової трансформації, “Дія.Бізнес” та Українським фондом стартапів”, – сказано у повідомленні.

Зазначається, що головна мета проекту – розвиток підприємницької освіти та стартап-руху в університетах України.

У першому семестрі 2020-2021 навчального року викладачі університетів пройдуть попереднє навчання за тематикою курсу (онлайн 26-28 серпня), а також отримуватимуть постійну підтримку експертів та менторів YEP.

Під час курсу студенти створять власні стартап-проекти та подадуть їх на участь у конкурсі стартапів. Найкращі команди отримають індивідуальну менторську підтримку від YEP, “Дія.Бізнес”, Українського фонду стартапів, Cisco, OKKO, Genesis, REACTOR.UA, TechUkraine та інших партнерів проекту.

“Ми давно працюємо з університетами, але вперше інтегруємо управління стартапами в освітній процес. Робота студентів над стартапами буде зараховуватися як офіційна дисципліна в університеті. Дуже важливо також, що ми будемо постійно підвищувати кваліфікацію викладачів цього курсу”, – коментує засновник YEP Андрій Заікін.

Чтайте також:  Для студентів все радикально зміниться: Рада ухвалила новий закон – доведеться змиритися

Щоб приєднатися до програми, уповноваженим особам від університетів необхідно до 15 серпня заповнити анкету.

Джерело.


Повернутись вверх