facebook

Забуті професії: як змінюється освіта в Україні під час війни (відео)

Забуті професії: як змінюється освіта в Україні під час війни (відео)

Студенти вже використовують свої знання, щоб допомагати українським військовим.

В українських університетах, училищах та коледжах розмірковують, як в найкоротші терміни випустити якомога більше фахівців, які будуть відновлювати країну. Зараз же знання студентів використовують, щоб допомагати українським військовим.

Студенти-кухарі готують їжу відразу на фронт, фізики збирають зарядні пристрої, а фармацевти виготовляють ліки для наших військових й все це разом з викладачами, які очолили студентський фронт. Крім того, за парти повернулися і колишні студенти.

В університетах, де зараз дистанційне навчання, розгортають Гуманітарні штаби, а старші курси юридичних факультетів надають юридичні консультації переселенцям.

“Наша освіта вимагає коригування в умовах війни та в умовах відбудови. Наприклад, якщо викладалася Загальна психологія, то тепер вона йде більше в практичну психіатрію, посттравматичну психіатрію. Я вже не кажу про такі спеціальності як фармацевтика – якщо раніше просто вчили якимось загальним поняттям, то зараз роблять мазі або таблетки”, – народний депутат Ірина Констанкевич.

 

 

Чтайте також:  Реформа старшої школи: кількість предметів скоротять, 45% випускників вирушать до ПТУ

Джерело.


Повернутись вверх