facebook

Школи за кордоном обирайте обережно, – омбудсмен

Школи за кордоном обирайте обережно, – омбудсмен

Батьки мають бути обережними у співпраці з громадськими організаціями та суботніми школами

Батькам українських дітей за кордоном варто бути обережними у співпраці з громадськими організаціями та суботніми школами у країнах тимчасового перебування.

Про це написав освітній омбудсмен Сергій Горбачов, наголошуючи на небезпеці маскування руськомирівських організацій за кордоном.

За його словами, наразі є факти, коли організації «руського міра» маскуються під українські та проводять відповідну роботу з дітьми, які вимушено перебувають за кордоном у зв’язку з військовою агресією рф.

«Такі школи можуть приховуватися під українською символікою, а їхні працівники та учні – навіть носити вишиванки», – наголосив Сергій Горбачов.

Він підкреслив, що це становить небезпеку, тому що керівники таких гібридних організацій збирають інформацію щодо особистих даних біженців та їхніх родин в Україні та чинять пропагандистський вплив і дезінформують українських дітей та їх батьків.

Щоб уникнути такої небезпеки, освітній омбудсмен порекомендував батькам дітей, які перебувають за кордоном, звертатися за інформацією щодо українських організацій закордонних українців та суботніх або недільних шкіл до дипломатичних установ України у країнах перебування та користуватись перевіреною інформацією з надійних джерел.

Чтайте також:  Позапланові перевірки шкіл і садочків в Україні: голова ДСЯО натякнув, кому готуватись і що їх чекає

Джерело.


Повернутись вверх