facebook

У російських школах проведуть уроки про санкції та користь імпортозаміщення

У російських школах проведуть уроки про санкції та користь імпортозаміщення

Інформує Всеосвіта.

Уроки мають показати, як росія справляється із тиском санкцій західних країн. Школярам розкажуть і про користь імпортозаміщення.
Міністерство освіти рф направило до шкіл нові рекомендації щодо проведення спеціального уроку на тлі війни проти України, повідомляє у вівторок, 5 квітня, газета “Комерсант” з посиланням на вчителів з кількох регіонів країни. Педагогів попросили організувати в рамках курсу суспільствознавства заняття для учнів середніх та старших класів на тему “Антиросійські санкції та їх вплив на вітчизняну економіку”.

Методичку з матеріалами до такого заняття передав виданню підмосковний учитель. У Міносвіти підтвердили, що надсилали по школах відповідні матеріали, підготовлені підвідомчим Інститутом стратегії розвитку освіти. За даними газети, на сайтах низки шкіл Підмосков’я, Орловської та Самарської областей вже є звіти про такі уроки. Вчителі зі шкіл анексованого Криму та розташованого на півострові Севастополя розповіли виданню, що мають провести таке заняття.

Зміст методички

У методичному посібнику сказано, що уроки повинні “показати можливості росії щодо подолання негативних наслідків санкційного тиску західних країн на економічну сферу життя нашого суспільства, дати уявлення про основні напрямки антисанкційної політики в рф”. У документі міститься посилання на ролик про користь імпортозаміщення в умовах санкцій. У ньому йдеться, що у 1990-ті роки нібито “впроваджувалась ідея переваги будь-якої імпортної продукції та нездатності російських виробників впроваджувати свої аналоги”, але тепер ситуація змінилася, і частка російських товарів зросла в рази в багатьох сферах.

Чтайте також:  Школи на межі: незвичайні перевірки, що чекають українських освітян!

Крім того, школярам пропонується відповісти на питання анкети “зворотного зв’язку”: “Чи справедливі санкції щодо росії?”, “Чи призведуть санкції до зміцнення економіки росії?”, “Хто зазнає великих економічних втрат?” За даними видання, на останнє запитання пропонується три варіанти відповідей: росія, країни НАТО, усі держави світу.

Після військового вторгнення росії в Україну Євросоюз, США, Великобританія та низка інших країн запровадили безпрецедентні санкції щодо росії.

Джерело.


Повернутись вверх