facebook

Студентам пояснили, як виїхати з України під час війни: хто має право на відстрочку

Студентам пояснили, як виїхати з України під час війни: хто має право на відстрочку

Як студенту отримати дозвіл на перетин кордону

Народний депутат України, доктор юридичних наук Юлія Гришина пояснила тонкощі перетину державного кордону для українських студентів під час війни. Про це пвона написала на власній сторінці у соцмережі «Фейсбук».

«Отримую дуже багато питань про те, як студентам виїхати за кордон під час війни. Зараз це неможливо, незважаючи на відстрочку від призову для студентів. Єдиний виняток – ті, хто навчається в іноземних вишах», – написала вона, додавши більш детальне пояснення.

За її словами, діти, які вчаться на денній або дуальній формах освіти, все ще мають право на відстрочку від призову. Проте виїхати за кордон на час воєнного стану в країні наразі заборонено постановою Кабінету Міністрів.

Разом із тим, відповідно до листа Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, військомати отримали розпорядження надавати відстрочку та дозвіл на перетин кордону тим, хто навчається в іноземних вишах.

Що для цього потрібно студенту:

  • отримати відстрочку від призову, оформивши її у територіальному центрі комплектування за місцем приписки на підставі довідки з вищого навчального закладу, де навчається студент.
  • отримати дозвіл на перетин кордону від керівника відповідного центру комплектування за місцем приписки (можна на підставі примітки про відстрочку та документів, що підтверджують навчання в іноземному ЗВО).
Чтайте також:  Яким буде єдиний вступний іспит

Вона також зазначила, що всі територіальні центри комплектування вивезли на підконтрольні Україні території. У такому випадку дізнатися нову адресу центру можна, зателефонувавши до обласного центру комплектування.

Джерело.


Повернутись вверх