facebook

Чесніть проведення шкільних ремонтів під питанням: нардеп пояснив, чому гроші є, а оновлень – немає

Гроші на капремонти є, але в деяких школах цей процес досі не розпочався.

В Україні є чимало садочків та шкіл, які потребують капітального ремонту. Заміна меблів, оновлення каналізації, утеплення, покриття даху та підлоги – і це далеко не весь список того, що потрібно зробити в закладах освіти. Іноді батьки та вчителі спільними зусиллями роблять косметичний ремонт, аби навчальний кабінет мав більш престижний вигляд.

Невдовзі розпочнеться новий навчальний рік, а справа з ремонтами в закладах освіти у певних регіонах країни просувається по-різному: деякі з них вже повністю готові прийняти учнів, в інших ремонт на завершальній стадії, а ось є школи, в яких ремонтні роботи взагалі не розпочиналися.

Зокрема в столиці є багато шкіл, які потребують негайного ремонту, але з певних причин цей процес загальмовується. Наприклад, у Солом’янському районі понад 12 закладів освіти, через неоголошення тендерів, залишаються без ремонту в їдальнях або класах. Про це повідомив екстелеведучий та народний депутат “Слуги народу” Роман Грищук.

За його словами, цьогоріч за програмою економічно-соціального розвитку з бюджету міста 59 капітальних ремонтів заплановано на школи Солом’янського району.

З 59 лише з 15 капремонтами договори з підрядниками підписані у квітні. Решта або наприкінці червня, або ось зараз тільки тендери закінчуються. Перелік компаній, які приходять на тендери, дуже обмежений. А всі роботи мали б завершитися до 28 серпня. Що там у вас в школах? Завершилися? – запитує у підписників депутат.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Роман Грищук повідомляє, що третина капітальних ремонтів взагалі не запущена:

Не оголошені тендери на ремонт їдалень в школах №159, №43, на ремонт інженерних мереж шкіл №159, №174, №67, №7, №178, на ремонт огорож у школах №221, №52 і №3, на ремонти класів у школах №174, №279, №7, №142, №115, №121.

А ось у спеціалізованій школі №7 імені М.Т.Рильського з поглибленим вивченням англійської мови ремонт на суму 3 млн грн має завершитись до початку навчального року, але наразі працівники ремонтують лише дах.
Нардеп вважає, що гроші на проведення ремонтних робіт у школах є, але, очевидно, проблема в адмініструванні закупівель:

Висновок? Є гроші, є багато компаній, які в період кризи хапали б ремонти, як пиріжки, якби вірили в чесність їх проведення. З іншого боку, немає голови управління освіти вже багато років, немає нормального адміністрування закупівель, є обмежений перелік компаній, які можуть працювати з районом.

Джерело.


Повернутись вверх