facebook

Чи зменшиться кількість шкіл зі зміною кількості районів?

Чи зменшиться кількість шкіл зі зміною кількості районів?

Глава партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко заявляє, що з укрупненням районів кількість об’єктів інфраструктури у вигляді шкіл і лікарень не скоротиться до кількості районів.

“Лікарні окремо, райони окремо. Кількість лікарень, шкіл, спортивно-юнацьких шкіл, будинків ветеранів та іншої інфраструктури не скоротиться до кількості районів. Є механізм міжмуніципальної співпраці, міжрайонного співробітництва – ми зараз над ним працюємо, і точно держава буде зберігати більшість інфраструктури”.

Деталі: Корнієнко запевняє, що надання послуг залишиться на рівні громад.

За словами “слуги народу”, зараз вони працюють над тим, щоб Центр надання адміністративних послуг був у кожній громаді. Зокрема, є проект по мобільних ЦНАПах – спецмашинах, які будуть їздити громадами і надавати послуги просто в селах і селищах, щоб “людям не треба було навіть в центр громади їхати”.

Крім того, одним із ключових завдань на місцевому рівні Корнієнко бачить реалізацію другої черги медичної реформи.

Що стосується опорних шкіл, то, за словами глави СН, кожен випадок треба розглядати окремо, і якщо певна громада каже про неприпустимість закриття школи, то потрібно шукати можливості утримувати цей навчальний заклад.

Чтайте також:  "Це трагедія". Голова комітету з питань освіти розповів, чому в Україні не вистачає вчителів і як реформа вирішить цю проблему

Джерело.


Повернутись вверх