facebook

Рада ЄС фінансово підтримає українську освіту

Рада ЄС фінансово підтримає українську освіту

Рада ЄС перерозподілить кошти фондів на підтримку освіти і науки України

Рада міністрів Європейського союзу перерозподілить кошти фондів ЄС на освіту, завдяки чому буде виділено кошти на підтримку української освіти і науки.

За інформацією Секретаріату Кабінету Міністрів, відповідне рішення було ухвалено 16 березня 2022 року під час наради міністрів освіти Ради Європейського Союзу щодо підтримки України у сфері освіти і науки.

Зокрема, міністр національної освіти, молоді та спорту Французької Республіки Жан-Мішель Бланке, який головує у Раді міністрів, у своєму Твіттері повідомив про ухвалене рішення за результатами цього засідання.

Так, Радою міністрів ЄС ухвалено рішення щодо перерозподілу коштів фондів ЄС на освіту: на підтримку українських дітей у школах; на полегшення вступу на навчання учнів та студентів; на забезпечення доступу до спільних онлайн-ресурсів вчителям.

Також буде виділено кошти на постійний доступ до української системи освіти та вивчення української мови, зокрема через Всеукраїнську школу онлайн та на відновлення української системи освіти.

Як відомо, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет звернувся до міністрів освіти Ради Європейського Союзу з проханням про підтримку і розвиток Всеукраїнської школи онлайн, а також надання спеціальних грантів для наповнення її новими матеріалами з різних предметів, зокрема психологічної підтримки дітей в умовах війни

Чтайте також:  Коли освітяни зрозуміють, що примітивізм – це не професіоналізм?

Джерело.


Повернутись вверх