facebook

ЗНО-2022 не скасоване, поки це тільки пропозиція — Шкарлет

ЗНО-2022 не скасоване, поки це тільки пропозиція — Шкарлет

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні поки що не скасували, процедура вступу до вишів наразі не змінена. Про це розповів під час телемарафону міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, повідомляє Укрінформ.

«Щодо ЗНО, то станом на сьогодні інформації про його скасування немає. Ми дійсно опрацьовували варіанти ситуації, коли спілкувалися з батьківською спільнотою, з депутатами з освітнього комітету. Ми вносили на реєстрацію законопроєкт, який би одноразово змінював процедуру вступу. Ми напрацювали три варіанти можливого вступу без використання ЗНО в тому стандартному форматі, у якому воно прописане в законі. Але на сьогодні це лише пропозиції», — сказав Шкарлет.

Відповідний законопроєкт не був поставлений на голосування на крайньому засіданні Верховної Ради, яке відбулось 15 березня.

«Тому поки формат ЗНО не змінений, він (вступ до вишів — ред.) відбувається в тому форматі, в якому завжди відбувався в країні», — зазначив міністр.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, нормативних документів, які б врегульовували процедуру вступу у заклади вищої освіти у 2022 році, ще немає.

Джерело.


Повернутись вверх