facebook

Учні та студенти денної форми навчання отримуватимуть соцдопомогу без довідки з навчального закладу

Учні та студенти денної форми навчання отримуватимуть соцдопомогу без довідки з навчального закладу

Мінсоцполітики вважає за необхідне на час дії воєнного стану плюс 60 днів після його завершення призначати та продовжувати виплату деяких видів соціальних допомог

Мінсоцполітики вважає за необхідне на час дії воєнного стану плюс 60 днів після його завершення призначати та продовжувати виплату деяких видів соціальних допомог дітям віком від 18 до 23 років, батьки (годувальники) яких загинули, і які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, професійно-технічних та вищих навчальних закладах – без довідки з навчального закладу.

Зокрема, це стосується пенсії у зв’язку з втратою годувальника та державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

«Відповідні виплати призначатимуться та продовжуватимуться на підставі даних учнівського або студентського квитка, адже під час воєнного стану неможливо отримати довідку з навчального закладу про навчання або її отримання є зайвим ризиком для дитини. Зараз ми опрацьовуємо рішення Уряду з цього приводу, але до його ухвалення призначення та виплата таких пенсій та допомог не повинні зупинятись!» – прокоментувала Марина Лазебна, Міністр соціальної політики.

З відповідним листом Мінсоцполітики звернулось до Пенсійного фонду України та структурних підрозділів соціального захисту населення обласних, Київської міської державних адміністрацій.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого


Повернутись вверх