facebook

На Закарпатті дошкільнята та учні початкових класів зможуть повернутися до навчання

На Закарпатті дошкільнята та учні початкових класів зможуть повернутися до навчання

Для учнів початкових класів на Закарпатті відновлять навчання в школах з 14 березня.

Також запрацюють садки. Про це Суспільному розповіла директорка обласного департаменту освіти Мар’яна Марусинець.

Про те, що в областях, де ситуація спокійна, можуть відновити навчання, повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет. За словами Марусинець, завтра відбудеться нарада з керівниками місцевих органів управління, під час якої будуть вирішувати також відновлення роботи очних уроків для учнів 5-11 класів.

“У тих районах, де ситуація більш-менш нормальна, ми працюватимемо офлайн. Дистанційно працювати не можемо, все зависає. Щодо середньої та старшої школи — будемо вирішувати, як це зробити. У багатьох школах у нас розміщені переселенці. Завтра будем визначати стратегію щодо організації освітнього простору з понеділка”, — повідомила Мар’яна Марусинець.
Також Мар’яна Марусинець повідомила: будуть брати до шкіл і дітей, котрі приїхали з інших регіонів України для тимчасового проживання на Закарпаття. Йдеться про тих, хто зареєструвався в області як переселенець. Їх будуть розподіляти в школи тих громад, де вони поселилися.

Голова обласної військової адміністрації Віктор Микита 7 березня на брифінгу сказав: в області будуть вести облік тих людей, котрі не виїжджають закордон, а залишаються в області. Вимушені переселенці мають стати на облік, зокрема ті, хто приїхав з дітьми. Також їм потрібно буде вказати свої професійні навики. Це потрібно, аби, за можливості, забезпечити їх роботою.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Джерело.


Повернутись вверх