facebook

5 поки що маловідомих професій, які стануть найбільш перспективними у найближчі 15 років

5 поки що маловідомих професій, які стануть найбільш перспективними у найближчі 15 років

Світ не стоїть на місці – і технології розвиваються значно швидше, ніж ми помічаємо цей процес. Заміна людей роботами – вже не новина. Тож варто усвідомлювати, що в найближчому майбутньому ринок професій стрімко змінить свої тенденції.

Дізнайтеся вже зараз, які орієнтири готує нам майбутнє. І батьки першокласників можуть добре зрозуміти, куди спрямовувати здібності дитини.

1. Еколог-урбаніст

Спеціаліст, який буде проектувати нові міста чи райони на основі екологічних біотехнологій. З одного боку, це експерт з будівництва й енергетики, з іншого – повноцінний еколог. Ця професія вже існує і вона дуже високооплачувана в світі. Високотехнологічні зелені міста проектують і вже реалізовують в Малайзії, Китаї, Арабських Еміратах, Індії, Південній Кореї, деяких країнах Західної Європи.

2. Біотехнолог
Експерт, який займається пошуком і розробленням нових джерел енергії, органічної електроніки, біобудматеріалів та перепрограмуванням генів. Біотехнолог може працювати спільно з енергетиками для створення біопального або з хірургами для розроблення високотехнологічних матеріалів в сфері травматології, займатися біосинтезом продуктів для країн, де панує голод. Ще один перспективний напрямок роботи біотехнолога – пошук методів скорочення сміття на планеті.

Чтайте також:  Змішалися зуби, пальці та діти. Завдання з математики для 4 класу спантеличило українців

3. IT-медик
Сьогодні на наших очах уже відбуваються справжні революції в медицині. Хірурги почали оперувати за допомогою техніки, а вчені можуть збирати та аналізувати величезні пласти інформації онлайн. IT-медик керує цими базами. Це спеціаліст з гарним знанням інформаційних технологій: він створює фізіологічні дані й керує ними, а також розробляє програмне забезпечення для діагностичного обладнання, хірургії, трансплантації.

4. Дизайнер віртуальних світів
Це спеціаліст, який проектує спеціальні віртуальні світи для відпочинку, навчання, роботи. Він розробляє софт та обладнання з урахуванням біологічних і психологічних параметрів користувача – у тому числі за індивідуальними замовленнями. Такі віртуальні світи вже існують в іграх, але у найближчі роки вони стануть дуже актуальними для освітньої сфери.

5. Проектувальних інтерфейсів безпілотної авіації
Ще один експерт у сфері інформаційних технологій, який створює програмне забезпечення для керування безпілотними літальними апаратами. Також він відповідає за роботу й програмування всіх систем: від навігації до безпеки цих приладів.

Джерело.


Повернутись вверх