facebook

Дитячий точковий масаж – є однією з найбільш ефективних методик

Дитячий точковий масаж – є однією з найбільш ефективних методик

Інформує Всеосвіта.

На сьогоднішній день масаж є не тільки лікувальною процедурою, а й справжнім витвором мистецтва, за допомогою якого можна позбавлятися від різних недуг і поліпшити загальне самопочуття.
Масаж дуже позитивно позначається на дитячому організмі, допомагаючи йому розвиватися і вносити потрібні корективи. Дитячий точковий масаж – є однією з найбільш ефективних методик.
Всі знають, що будь-які методи загартовування необхідно проводити поступово, щоб не завдати шкоди маляті. Дитину треба попередньо підготувати до загартовуючих процедур. Фахівці рекомендують зробити це за допомогою масажу. Найбільш популярним на сьогодні є точковий масаж біологічно активних точок організму за системою професора Алли Олексіївни Уманської.
Суть методу полягає у впливі на 9 біоактивних точкових зон на тілі малюка. Ці точки – як кнопки на пульті, керують усім організмом. Під час проведення пальчикового масажу відбувається подразнення рецепторів шкіри, м’язів, сухожиль, пальців рук, імпульси від яких проходять одночасно в головний і спинний мозок, а звідти вже надходить команда включитися в роботу різних органів і структур. Масаж підвищує захисні властивості оболонок носоглотки, гортані, трахеї, бронхів та інших органів. Під дією масажу організм починає виробляти свої власні ліки (наприклад, інтерферон), які дуже часто набагато ефективніше і безпечніше таблеток.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

Перш ніж приступити до точкового масажу за даною методикою, дайте відповідь на ці запитання:

1. Чи вистачить у вас терпіння щодня, протягом довгих місяців робити цей масаж своїй дитині?

2. Чи завжди ви знайдете для цього час?

Якщо хоч одне з питань змусив вас задуматися, отже, цей метод не для вас. Так, результати його застосування, просто вражаючі: масаж допомагає вилікувати багато хвороб, дитина просто перестає боліти, стає значно спокійнішою, краще спить і їсть, швидше розвивається фізично. Але метод діє тільки при регулярному застосуванні. Якщо ви будете починати, то кидати, тільки дезорганизуете імунну систему малюка. Точковий масаж повинен увійти у звичку, як, наприклад, умивання вранці.

Якщо на всі питання ви без вагань відповіли «так», то ваша рішучість серйозно зайнятися розвитком вашого малюка викликає повагу. Вам залишається тільки вивчити прийоми і прочитати рекомендації А. А. Уманської.
Кінчиком вказівного або середнього пальця легко натискати на зону і робити обертові рухи, спочатку за годинниковою стрілкою, а потім проти неї (3-4 оберти в кожну сторону).

Цей метод застосовують у будь-якому віці, починаючи з раннього.

Добре розім’явши всі ділянки та витративши всього 3-4 хвилини, мобілізуємо захисні сили організму. Такий масаж краще робити вранці, ввечері та в середині дня, тобто через кожні 6 годин.

Чтайте також:  "Це трагедія". Голова комітету з питань освіти розповів, чому в Україні не вистачає вчителів і як реформа вирішить цю проблему

Якщо при масажі в одній із зон дитина відчуває біль, то це сигнал тривоги в організмі. Таку процедуру необхідно проводити кожні півгодини, поки біль не мине.

Зони (за А. Уманською)

1 зона – у ділянці грудини, контролює кровотворення та органи грудної клітки. Контрольна точка знаходиться на три пальці нижче ямочки, посередині грудини.

2 зона – у ділянці ямки шиї.

3 зона – на передній поверхні шиї, місце припинення пульсації сонної артерії. Контролює активність руху крові, що надходить до голови. Контрольний рух – прогладжування шиї.

4 зона – задня поверхня шиї та частина потилиці. Контролює всі судинні реакції організму. Контрольні рухи – прогладжування задньої частини шиї та потилиці зверху донизу.

5 зона – у ділянці сьомого шийного хребця. Контролює стан хребцевого стовбура та бронхів. Контрольна точка – власне сьомий шийний хребець.

6 зона – у ділянці носа. Контролює слизову ділянку носа та прилеглих пазух. Пов’язана з багатьма внутрішніми органами.

7 зона – у ділянці очей. Контролює пам’ять, настрій, інтелект. Контрольна точка – на переніссі, на початку росту брів.

8 зона – ділянка вуха та місце його кріплення до голови. Контролює органи слуху, пов’язана з багатьма внутрішніми органами. Контрольна

точка – козельок, по краю вуха та під вухом.

Чтайте також:  Чому випускники педагогічних вишів не йдуть працювати до школи?

9 зона – кисть. Пов’язана з багатьма органами. Контрольна точка – в кісному куті між великим та вказівним пальцями. Загально тонізуюча, загальнозміцнювальна та знімає набряк носоглотки.

 

 

Джерело.


Повернутись вверх